RULLMASSAGE

Vad är rullmassage?


Den allra första utrustningen för rullmassage utvecklades redan på 1940-talet. Dess funktionsprinciper har blivit noggrant undersökta och idag är maskiner för rullmassage blivit internationellt godkända. Maskinernas funktionsprincip bygger på roterande rullar som sitter på en trumma. Rullarna roterar med ett bestämt varvtal per minut och ger därigenom extremt effektivt slankande, spänstgivande och avkopplande kroppsmassage. Maskiner för rullmassage har blivit snabbt mycket populära och anledningen till det är mycket enkel. Tack vare rullmassagens effektivitet börjar fettvävnaden under huden spjälkas upp och celluliter minskas påtagligt. Dessutom har rullmassage mycket bra effekt på muskelspänningar. Massagens styrka kan styras av personen själv.
Hur fungerar rullmassage?


Vi använder certifierade maskiner tillverkade av Fitnesswell som har vunnit ett flertal priser. Våra anställda har genomgått en utbildning från Roll Studio Estland för att kunna instruera er vid alla steg. Våra maskiner för rullmassage är försedda med infraröda lampor med integrerad funktion för kollagenbildning. Maskinernas infraröda strålning utvidgar blodkärlen och hjälper att rena kroppen från lagrade giftämnen genom att tränga in i hudens djupare lager. Maskinerna är inställda med en särskild ordning för kroppsställningar och alla rörelser följer samma principer som gäller för lymfmassage. Det är mycket viktigt att dricka tillräckligt med vatten under behandlingen eftersom våra muskelfunktioner är maximala när kroppen är väl hydrerad. Det är även viktigt att inta vätska före och efter massagen eftersom det hjälper kroppen att lättare transportera bort slaggprodukter. Vi erbjuder alla våra kunder nödvändig mängd vatten under massagen för att hålla kroppen väl balanserad.
Vad gör rullmassage?


Förenklat beskrivet är det lymfmassage som hjälper att lindra muskelspänningar, rena kroppen från onödiga giftämnen samt dessutom tappa centimeter runt kroppen och minska celluliter. Många kunder kommer till rullmassage inte efter träning, utan byter rentav ut sina träningspass mot rullmassage bara därför att den erbjuder träning och avkoppling på samma gång. Utrustningen förenar den hälsobringande samverkan av slankande massage och lymfmassage. Behandlingen stimulerar lymffunktionen som hjälper att rena kroppen från lagrade giftämnen och förbättrar ämnesomsättningen, minskar vävnadssvullnad och hjälper att bekämpa störningar i lymfsystemet såsom celluliter. Regelbundna behandlingar med rullmassage hjälper dessutom mot störningar i ämnesomsättningen. Förutom det ovan nämnda gör rullmassage kroppen skönt avkopplad och ökar välmåendet. Rullmassage förbättrar blodcirkulationen och ger spänst åt huden. Lamporna med integrerad kollagenfunktion gör huden mer elastisk och hjälper den att bevara ett ungdomligt utseende. Lymfsystemet är ett av människokroppens viktigaste och mest komplicerade system. Lymfsystemet svarar för kroppens rening. Låt inte ditt lymfsystem lata sig. Rullmassage hjälper dig genom att förena stimuleringen av lymfsystemet med ett slankande resultat. Rullmassage är dessutom ett bra hjälpmedel för minskning av muskelspänningar.
Rullmassagens resultat?


Behandling med rullmassage, i synnerhet genomgångna kurer med 10 behandlingar, har gett prov på sin effektivitet gång på gång, med olika effekt på olika människor. Utifrån personens tränings- och kostvanor ger den personen en möjlighet att tappa centimeter runt kroppen, rena kroppen från onödiga giftämnen, minska celluliter och, framförallt, minska muskelspänningar efter träning. Här är det viktigt att poängtera ännu en gång att resultaten kan variera från person till person, men de som följer instruktörernas rekommendationer och genomför sin kur med 10 rullmassage behandlingar fullt ut kan se resultat som överraskar. Efter en genomgången kur kan uppnådda resultat bibehållas mycket enkelt genom fortsatta regelbundna behandlingar.
Hur länge är en behandling med rullmassage?


Behandling med våra rullmassage är flera gånger starkare och mer effektiv än vanlig lymfmassage. Du kan med hjälp av utrustningen och olika kroppsställningar få hela kroppen masserad så att lymfsystemet stimuleras att transportera bort kroppens giftämnen. Rullmassage är träning och avkoppling - två i ett. Efter 60 minuters behandling med rullmassage, under vilken du kan ägna 4 minuter åt varje muskelgrupp, känner du dig som efter ett bra och effektivt träningspass samtidigt som du upplever en skön avkoppling som piggar upp både din kropp och själ. Kontakta oss, om ni vill helst prova för kortare tid
Kan man må dåligt efter rullmassage?


Svaret hittar man framförallt i stycket nedan som beskriver lymfsystemet, men mycket beror även på kundens individuella vanor vad gäller exempelvis frukost och vattenkonsumtion samt den tid kroppen behöver för att vänja sig med en ny erfarenhet. Våra instruktörer som är utbildad finns alltid tillgängliga och redo att erbjuda hjälp om kunden inte mår bra under behandlingen vilket man alltid ska tala om för instruktören så fort man känner en minsta tvekan!

Rullmassage stimulerar vårt lymfsystem vilket resulterar i hela tiofaldig ökning av lymfcirkulationen. Det frigör toxiner som har lagrats i kroppen och spjälkar överskottsfettet under huden. Allt detta kan innebära en svag chock för kroppen vilket kan en kort stund upplevas som obehagligt, men den känslan försvinner snabbt som tur är.
Därför kontrollerar våra instruktörer alltid hastigheten på maskinerna som används för behandlingen och ser till att kunden dricker tillräckligt med vatten. Maskinhastigheten ställs in individuellt för varje kund, med beaktande av kundens ev. tidigare besök och fysiska aktivitet.
Kontraindikationer för rullmassage?


Vi får ofta frågor om vilka kontraindikationer finns för rullmassage. De är i princip samma som för vilken massage som helst. Vi redovisar möjliga kontraindikationer för alla nya kunder innan behandling, varefter kunden lämnar sitt samtycke till behandlingen med sin namnteckning. Om kunden känner sig tveksam till behandlingen rekommenderar vi bestämt att först rådgöra med sin läkare i dessa frågor. Kontraindikationer för rullmassage är: Akuta infektioner (influensa, feber) Smittsjukdomar (gulsot, TBC mm) Hud- och/eller könssjukdomar Akuta nervskador (efter en trauma eller operation) Färska sår, blödningar eller risk för blödning Tumörer/cancermisstanke Sköldkörtelsjukdomar Affektiva psykiska tillstånd (raseri, stress, neuros, mutism) Akut njursvikt Akut leversvikt Risk för missfall Akut trauma (benbrott, slagskada, stukning) Stora födelsemärken eller blodutgjutningar i det masserade området Akut hjärtsvikt (arytmi, infarkt, klaffsvikt, hjärtmuskelinflammation) Högt, instabilt blodtryck Åderbråck eller åderinflammation i det masserade området

Kontakta oss gärna för personligt bedöming, om rullmassage passar till Dig.
Vilka kläder bör man välja för rullmassage?


Bästa klädseln för rullmassage är sportiga kläder med kroppsnära passform. Om kunden inte vill använda egna kläder finns det möjlighet att låna lämplig klädsel från oss. Vi ger kunden även alkaliskt dricksvatten och spelar bra musik under behandlingen!
Kan man ha rullmassage när man är gravid?


Graviditet är ingen sjukdom och naturligtvis är det skönt med massage emellanåt även då. Rullmassage är dock flerfaldigt starkare och mer effektiv än vanlig massage och därför rekommenderar inte vi behandlingen för gravida! Inte heller ammande mödrar rekommenderas rullmassage, även om det inte avråds från. Rullmassage tros ha en viss påverkan på bröstmjölk då den aktiverar borttransporten av toxiner och slaggprodukter. Vi har ofta haft kvinnor på rullmassage som fortfarande ammar, men de har enligt vår kännedom inte märkt av några negativa förändringar i sin kropp. Därför är det ditt eget beslut i slutändan. Naturligtvis är det alltid bra att rådgöra med sin läkare i frågan.
Hur ofta bör man ha rullmassage?


För bästa möjliga resultat rekommenderar vi våra kunder en kur med 10 behandlingar att börja med. Vid en sådan kur är det bäst att ta 2-3 gånger 60 minuters rullmassage per vecka. För att bibehålla uppnått resultat rekommenderar vi därefter att fortsätta med en 60 minuters rullmassage per vecka.